comuniquem històries!

Estrenem Invençuts, revelant inquietuds, el nou treball d’Ardit que recull professions creatives i ètiques amb format audiovisual. Fem vídeos per donar a conèixer oficis i professions. Creiem en les iniciatives que tiren endavant persones entusiastes i emocionades amb la seva feina. Volem comunicar històries humanes, fer visible la tasca de persones que malgrat algunes dificultats aposten per la feina manual, creativa amb compromís amb l’entorn i les persones.

Revelant inquietuds Ardit logo

Vols veure com fa pastissos creatius

el Marc Suárez de Le Doux Collage?

L’entrevista

Marc Suárez:

“Vaig més enllà de fer un pastís que simplement es menja”

El pastisser i fundador de Le Doux Collage, Marc Suárez, desprèn alegria i molta il·lusió per la seva feina. Fa 4 anys va decidir que tot i haver estudiat protocol i relacions institucionals, volia ser pastisser creatiu. I ja ha guanyat diversos premis amb només 25 anys com el Bcn&cake i l’Expogato.

Aquest jove esparreguerí ha creat Le Doux Collage des d’on imparteix cursos de pastisseria creativa sobre escultura realista amb xocolata plàstica modelable, floristeria de sucre i sugarcraft. Els seus pastissos s’assemblen més a obres d’art més que no pas dolços de xocolata tal com es mostra en el vídeo del pastís antigravetat. Mentre el gravem, el Marc Suárez ens explica els passos que ha seguit per fer un pastís antigravetat, és a dir, per fer the frog pool: “M’agrada molt provar i passar-m’hi molta estona i sobretot, desesperar-me!”.

D’on vas treure la idea per fer aquest pastís que desafia la gravetat?

Fa poc, em van parlar d’una piscina d’un parc aquàtic que s’omplia mitjançant una aixeta que penjava. Aquesta imatge em va inspirar i vaig acabar pensant en una piscina amb una piranya.

Cal molta preparació per fer un pastís que desafia la gravetat? Quins passos segueixes per fer un pastís amb xocolata modelable?

Primer, busco informació i sobretot, miro fotografies. Una vegada tinc la idea, plasmo l’escultura en porexpan. Faig proves i treballo amb xocolata i amb fondant per abaratir el producte i a la vegada, utilitzar diverses tècniques. Per exemple, la idea inicial era fer sortir de dins de la piscina un cap d’un porc però no hi havia manera, em vaig desesperar! Al final, vaig dir, doncs faré una granota! El meu procés de creació, suposa un aprenentatge perquè cada pas m’ajuda a fer coses noves.

Els teus pastissos, tot i que són comestibles, podrien ser obres d’art. Creus que es valoren les coses fetes a mà?

No massa, de tant en tant sento comentaris com: “Per què he de pagar tant si al cap i a la fi això es menja?” Justament, intento anar més enllà de fer un pastís que simplement es menja. I això, vol dir que hi ha una feina al darrere i a mi m’agrada fer-ho tot jo, des de tallar les fustes fins a modelar.

 

“M’agraden els personatges que amaguen una història”

 

Quan vols fer un pastís, què vols transmetre?

M’agraden els personatges que amaguen una història. Per exemple, fer un pastís d’una Maria Antonieta la mar de mona no m’atrau, de fet, si escrius al google “Maria Antonieta fondant” te’n sortiran mil! Busco personatges que tenen una cara fosca. No veuràs mai un pastís que hagi fet jo d’una noia somrient, guapíssima… És que de fet, encara que vulgui fer aquest tipus de pastissos, no em surten bé!

Le doux collage

Ets una persona que no ha fet una formació específica en pastisseria o rebosteria, què creus que es necessita per fer pastissos de disseny?

Penso que calen unes certes habilitats, perquè la tècnica sempre es pot aprendre, però hi ha d’haver alguna cosa més. Per dedicar-te això, cal molta paciència i sobretot, tenir la capacitat de poder-te reinventar, de superar-te una mica més cada dia. Cal fer la mateixa feina però millor, més econòmica, més sorprenent…

Vas cursar estudis de protocol i relacions públiques, com és que vas decidir dedicar-te a la pastisseria creativa?

Vaig estudiar protocol i relacions públiques convençut de què m’agradava molt, i realment, m’agradava, però no m’acabava de veure treballant en això quan tingués 50 anys. Fa 4 anys, per al casament d’una amiga vaig decidir preparar-li un bufet de dolços per la festa perquè m’havia aficionat al món dels cupcakes. Durant aquells dies, vaig documentar-me, vaig fer mil proves i fins i tot, vaig comprar un munt de motlles. Em va agafar molt fort!

A partir de la boda de la teva amiga, comença l’aventura Le Doux Collage?

Sí, m’obro una pàgina de Facebook que es diu Le Doux Collage i començo a penjar els meus desastres. Com que encara estudiava el màster d’organització d’esdeveniments, vaig decidir aplicar la campanya del màster en el meu projecte personal, Le Doux Collage.

I d’aquí a uns anys, com et veus?

M’agradaria tenir els recursos necessaris per poder invertir a fer més pastisseria creativa. I sobretot, sortir a l’estranger, a fora es valora més la pastisseria creativa, hi ha més tradició.

Le doux collage logo
Logo Ardit comunicació i estratègia

Vols ser el proper protagonista del projecte d’Ardit, Invençuts revelant inquietuds?

Tens un ofici que t’emociona? La teva entitat o associació treballa tenint en compte les persones o l’entorn? Vols col·laborar amb Ardit?

Vols participar al debat? 2 Comentaris

Ens agrada que diguis la teva

Estratègia i Comunicació