DISSENY GRÀFIC

Associació per la defensa i els drets dels infants de Mali

Uns infants d’una escola de Barcelona van transformar en dibuixos els contes d’uns nens i nenes de Mali. Així començava l’encàrrec de l’Associació per la Defensa i els Drets dels Infants de Mali, Addim. Volien publicar els contes africans La hiena i el conill i L’Òrfena, escrits per alumnes de l’Escola de Koutoba (Mali) i traduïts i il·lustrats per alumnes de l’escola Virolai (Barcelona). Calia reunir en un sol format tota la feina que havien fet els nens i nenes de dues escoles molt llunyanes però connectades per diferents històries! Per això vam proposar un arranjament literari dels textos dels infants i vam fer el disseny gràfic del conte, publicat en català, bambara i shorai. Per altra banda, també ens van encarregar el disseny gràfic d’un calendari de sobretaula on les fotografies de Mali havien de ser les protagonistes.

Foto llibre associació drets infants mali

Projecte responsable

Quan es tracta d’un projecte amb una vessant humana i responsable intentem posar-hi una mirada més atenta. És per això que ens agrada implicar-nos social i culturalment.

Interculturalitat

Si les persones són les protagonistes, calia que es respirés aquest aire. Són dues cultures qui donen sentit al llibre. I a través del calendari es dóna importància als valors que vol transmetre Addim.

Segona edició

Hem volgut ser fidels als valors que caracteritzen l’associació. Estem contents de poder dir que el conte, un producte cultural que s’ha hagut de reimprimir, en exhaurir-se els exemplars.

Disseny calendari taula

M'agrada que s'hagin respectat els dibuixos dels nens i nenes, és un projecte molt bonic!

Mariamare alumna

El que més m'agrada del calendari són les fotografies, t'arriben els colors de Mali!

ClaudiaCol·laboradora
Edició llibres calendaris associació drets infants mali

Addim: acompanyem projectes creatius

Per què no, un llibre atractiu per a tots els lectors? Tant per nens i nenes com per adults! Aquesta era la missió d’Ardit: Dissenyar un llibre que cridés l’atenció! Perquè les persones s’animessin a comprar-lo pel seu valor i per contribuir alhora amb la tasca d’Addim! El que més ens va agradar va ser que, durant el procés de reescriptura i adaptació dels textos, vam estar en contacte amb l’associació Addim. Així vam poder modificar i perfilar la feina segons les seves necessitats. A més, les il·lustracions dels alumnes i l’arranjament del text dels contes es van enfocar per donar fluïdesa i dramatúrgia. Calia potenciar aquells aspectes que fan que els dos contes fets per joves autors siguessin únics.

calendari fotos Mali addim
edició conte mali barcelona ardit
Vull veure

més feina

Ens posem en

contacte?